Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JDM PIC programmer (feltöltő)

2010.12.03

Megmutatom neked itt az egyik leg egyszerűbb de mégis igen praktikus eszközt a JDM program feltöltő eszközt amit a közelmúltban készítettem.  Kattints >>> IDE!  a képeket szokásosan a PIC programozó web fotóalbumba feltöltöttem amit most fotóztam le valamint a megszerkesztett Nyák és beültetési rajzolatot. Látható, hogy egy soros porton használható  rendkívül egyszerű program feltöltő, ami rádugaszolhatóan bővíthető egyéb foglalatos PIC-ekhez. A rajzot és paneltervet lentebb láthatod....

.

 

Kép

 

Az említett PIC Programozó rajza: a PIC foglalat 18 kivezetéses mint a PIc 16F84A; 16F628A...  ha 8 kivezetéses PIC 12F508.... tip. PIC-et töltünk akkor a lilával jelzett felső végébe helyezzük, ha 24Cxx  tipusú IC-t akkor a zölddel jelölt alsó részbe figyelve, hogy az alsó "láb" pár üres maradjon. Külön 13V-os programozó  fesz. nem szükséges mert azt a diódák mint fesz. kétszerezők előállítják.

Kép

A PROGRAM:  az IC-PROG ingyenesen letölthető és használható szoftwer és magyar használati útmutatót letöltheted >>>innen    A felülete és a kezelése is egyszerű... lényeg, hogy ezzel a programmal fel tudjuk tölteni az origi új PIC-be a felparaméterezett üzemkész hex.  fájt.

 Ma este  megszerkesztem a PIC programozó az-az feltöltő használható nyákját...  itt van. A képen az alkatrész beültetés felől látható az áramkör. Le egyszerűsítettem az alkatrészek jelölését a 4148-as diódák csak 41 jelet a tranyók Q1, Q2 , a bővítő csatlakozó X1 jelet kaptak, az átkotések J jelet.

 

2011 Február 13.  Egy elektronika hobbis kolléga jelezte, hogy van hiba a nyák tervben, melyeket igyekeztem kijavítani. A lenti és a Picasaweb albumokba feltett képeken már a javítás meg is történt.

 

Kép

 

Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A fenti PICASA Web fotóalbumból le tudod tölteni a nyák rajzot, de ha van SPRINT LAYOUT programod akkor el tudom küldeni lay. formátumban.

2011 Február 13.

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

2890 Tata

(id.Klement Vilmos, 2014.09.11 11:54)

Kedves Gábor
Itt látható, a kissé módosított nyák.
https://www.dropbox.com/s/qane3xlmytfsaf7/PIC%2520NYAK.jpg?dl=0

módosított nyák

(HA8LKM Gábor, 2014.09.11 11:59)

Szia Vili!

Kösz az infót, főleg a kezdő társaink nevében !
Én sem a csatlakozót forrasztottam be közvetlen, hanem behuzaloztam, és a vezeték végére szereltem a 9 pol. COM dugót.
Üdv. vy 73! Gábor

Re: módosított nyák

(id.Klement Vilmos, 2014.09.11 13:36)

Kedves Gábor. ... Köszönöm szépen a választ.
"Kösz az infót, főleg a kezdő társaink nevében !"
Pontosan erre gondoltam én is. Nehogy akkor vegye észre a Társunk, mikor már a panelt elkészítette :-). Egyéb
ként azt én is észrevettem, hogy a már elkészült panelen, nincs D-SUB csatlakozó, hanem helyette, a panelra, kis bilincsel rögzített kábel van, melynek erei, a megfelelő helyre vannak beforrasztva. No ! Ebben az esetben minde Ok.
Üdv. Vili. (ex.HA2NH)

2890 Tata

(id.Klement Vilmos, 2014.08.26 16:42)

Kedves Gábor
Bocs. Nem kekeckedés, hanem észrevétel. A pic-programozó panelen. szerintem az RS-232-es csatlakozó, csak akkor működik helyesen, ha a csatlakozó a panel fólia felőli oldaláról van beforrasztva. Viszont a fóliaoldalról, a csatlakozót nemlehet beforrasztani, mert éppen a csatlakozó behelyezésekor, már a csatlakozó lábai, takarásban vannak. A megoldás, kissé átkell rajzolni a csatlakozóhoz menő fóliarészeket, s akkor már a csatlakozót az alkatrész felöli oldalról kell behelyezni, igy aztán szebb is lesz, meg könnyedén be is lehet forrasztani, a csatlakozó lábait. Üdv. Vili.

kovacs.sz.sz@gmail.com

(Kovács Szabolcs, 2014.02.24 18:57)

Szia!

A címemre el tudnád küldeni a lay file-t!
Megkönnyítenéd az építést :)

Köszönöm!